Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ «τα ειδικά σχολεία χρειάζεται να στηριχθούν και να αναδειχθούν»



Τα ειδικά σχολεία επιτελούν αναμφίβολα ένα ξεχωριστό έργο, συντελώντας στην παροχή γνώσης σε παιδιά με ιδιαιτερότητες. Το εξαιρετικό αυτό έργο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κατά την επίσκεψή της στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου καθώς και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης, η Βουλευτής Αιτνίας ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά.
Η Βουλευτής έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, ευχήθηκε Καλή Χρονιά σε διδακτικό προσωπικό και μαθητές και τους μοίρασε δώρα. Η επίσκεψη της κα Γιαννακά δεν ήταν τυπική αλλά ουσιαστική αφού ως Επικεφαλής του ΚΤΕ Παιδείας ενημερώθηκε από τους Διευθυντές και το Εκπαιδευτικό προσωπικό για τα προβλήματα σχολείου όπως έλλειψη διδακτικού προσωπικού,κτιριακά προβλήματα αλλά και σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους.
«Θέλω πρώτα απ’ όλα να πω ότι η επιτυχία αυτών των σχολείων προκύπτει από την αγάπη με την οποία οι καθηγητές αγκαλιάζουν τα παιδιά. Και αυτό με χαροποιεί και νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για την άψογη δουλεία που κάνουν», τόνισε η Βουλευτής ενώ παράλληλα υπογράμμισε «Θέλω να πω ότι μια Πολιτεία και μια κοινωνία οι οποίες αδιαφορούν για τις οικογένειες και κυρίως για τα παιδιά με αναπηρία είναι οι ίδιες ανάπηρες και αυτό θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων. Γι’ αυτό και η Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου δεσμεύτηκε για μια νέα πολιτική ειδικότερα για αυτό τον χώρο.,μια πολιτική η οποία δεν θα εκφραστεί μόνο με θεσμική πρωτοβουλία κάτι που είναι αναγκαίο και είναι ένα κενό που επί δεκαετίες υπάρχει στην χώρα μας. Η Πολιτεία θα δείξει με εφαρμοσμένες πολιτικές, δηλαδή με πράξεις το πραγματικό της ενδιαφέρον που θα έχει ένα βασικό στόχο, την ένταξη αυτών των παιδιών και στο εκπαιδευτικό σύστημα και αργότερα στην αγορά εργασίας. Εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ πιέζοντας το Υπουργείο Παιδείας ώσπου να είμαι βεβαία ότι η ελληνική κοινωνία είναι πραγματικά μια δημοκρατική και ανθρώπινη κοινωνία που διασφαλίζει ευκαιρίες για όλα τα μέλη της» κατέληξε η κα Γιαννακά. Οι Διευθυντές των δύο σχολείων ευχαρίστησαν την Βουλευτή για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της τονίζοντας «έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα προσφέρει πάρα πολλά όχι μόνο για αυτά τα σχολεία αλλά για όλα τα σχολεία του νομού…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο