Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ: "Χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί το Φράγμα των Αχυρών"


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ: «Χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί το Φράγμα των Αχυρών»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Διασφαλίζουμε τους πόρους για την αποπληρωμή του πιστοποιημένου έργου και τη συνέχειά του».
Άμεση και καθοριστική
ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη, με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε στην βουλή για την διαφαινόμενη παύση των εργασιών στο εγγειοβελτιωτικό έργο του Φράγματος των Αχυρών.
Ο βουλευτής ανέφερε την αναγκαιότητα της άμεσης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου και στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2011 με την αποπληρωμή και των μέχρι σήμερα οφειλών αλλά και τις αναγκαίες πιστώσεις για την αποπεράτωσή του.
Χαρακτήρισε το εγγειοβελτιωτικό έργο της κατασκευής του φράγματος και των αρδευτικών δικτύων εκτάσεως 26.000 στρεμμάτων, έργο πνοής που θα θέσει όλη την περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά, θα ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή με νέες δυναμικές καλλιέργειες ενώ συγχρόνως θα ενισχυθεί ο υδροφόρος ορίζοντας εξασφαλίζοντας την πλήρη και μακροχρόνια υδροδότηση μιας μεγάλης περιοχής.
Οι εργασίες σήμερα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και έχουν κατασκευασθεί από τεχνικής πλευράς το 70% του συνολικού έργου, τα 2/3 της σήραγγας και η Α’ φάση του έργου που αφορά τα δίκτυα των πρώτων 6500 στρεμμάτων.
Απομένουν ελάχιστα τμήματα του φράγματος και της σήραγγας και επιβάλλεται η δημοπράτηση της επόμενης φάσεις για την άρδευση των 19.500 στρεμμάτων.
Τέλος ο βουλευτής ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει πληγή περισσότερο από κάθε άλλη του νομού εξαιτίας της εγκατάλειψης της καπνοκαλλιέργειας και για αυτό η ολοκλήρωση του έργου είναι επιβεβλημένη για να αρχίσει μία καινούργια περίοδος προοπτικής και ανάπτυξης.
Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης δεσμεύτηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: «ότι από τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς με τον προϋπολογισμό θα διασφαλιστούν οι πόροι για την αποπληρωμή του πιστοποιημένου έργου και φυσικά την συνέχειά του, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο για να βρουν απασχόληση οι εργαζόμενοι και πάνω από όλα να βρουν εστία επιβίωσης οι κάτοικοι αυτής της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας, πρωτίστως οι αγρότες….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο