Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ



Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, κατά την αναχώρηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι - Μουν από την Αθήνα.
Ο Υφυπουργός, αποχαιρέτησε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ανταλλάσοντας μαζί του θερμή χειραψία, ενώ είχαν σύντομη συνομιλία, πριν ο κ. Μπαν Γκι - Μουν αναχωρήσει. Ο Γ.Γ του ΟΗΕ βρέθηκε στην Αθήνα για τις εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Στην ατζέντα των επαφών του Noτιοκορεάτη διπλωμάτη περιλαμβάνονταν επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, τον Δημήτρη Σιούφα, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ επισκέφθηκε και το Μουσείο της Ακρόπολης.
Το πρωί της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν απευθύνθηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και ζήτησε ενεργότερο ρόλο της Ελλάδας. Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο ΓΓ του ΟΗΕ έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής, σε αναγνώριση του έργου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο