Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης στο Δήμο Μενιδίου.



«Άλμα στο μέλλον» χαρακτήρισε ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος την πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενιδίου κ. Μάρκου Βασίλα και του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει στην εκπόνηση «Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης» (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π), η πρώτη φάση του οποίου παρουσιάστηκε το Σάββατο (24 Οκτωβρίου 2009) σε δημόσια διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν οι φορείς και πολλοί κάτοικοι του Δήμου.
«Χρειαζόμαστε την χωροταξική οργάνωση σε κάθε δήμο και υποστηρίζουμε τέτοιες διαδικασίες, διότι πρέπει επιτέλους στην χώρα μας και στην περιοχή μας να γνωρίζουμε με ακρίβεια τις χρήσεις γης» είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Σώκος.
«Δεν πρέπει να υπάρχει κατασπατάληση των φυσικών πόρων και δράσεις που υπονομεύουν την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε ορθολογική διαχείριση τόσο του περιβάλλοντος όσο και της γης. Από την χωροταξική οργάνωση κάθε περιοχής προκύπτει όφελος για την ανάπτυξη της αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Μια ανάπτυξη που στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου. Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο κ. Βασίλα και το δημοτικό συμβούλιο γιατί είχαν την πολιτική βούληση να προχωρήσουν στην εκπόνηση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., το οποίο θα αποτελέσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για τον Δήμο του Μενιδίου», υπογράμμισε ο κ. Θύμιος Σώκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο