Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ο χάρτης των υποψηφιοτήτων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, λίγα 24ωρα πριν από την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων.

Η προοπτική του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ενδιαφέρον γνωστών και... αγνώστων.
«Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες Ναούμη και Λίνας Χατζή από τη ΝΔ, έπονται και άλλες γυναίκες.
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στα κόμματα. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε στο ΠΑΣΟΚ η κατάθεση αιτήσεων υποψηφίων και όπως φαίνεται το ενδιαφέρον είναι υψηλό. Η Νομαρχιακή συνεδρίασε την Κυριακή και απλά... προώθησε την λίστα στην Ιπποκράτους για τις τελικές αποφάσεις. Έτσι, εκτός των αναμενόμενων υποψηφιοτήτων των υποψηφίων του 2007 καθώς και του Χρίστου Βερελή που εντάχθηκε στη σχετική διαδικασία, υπάρχουν οι αιτήσεις του Αθαν. Τορουνίδη, δημάρχου Ινάχου, του γιου του πρ. Βουλευτή Χρήστου Μπασαγιάννη, Αθανάσιου και των Άρη Λιαροκάπη, κ. Βασίλη Βραχά, πρ. αντινομάρχη Ιωάννη Ψαράκη, του Νομ. Συμβούλου της παράταξης Σωκου κ. Μπαρμπαγιάννη από την Ναύπακτο, του πρ. προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Ναυπάκτου κ. Κωνσταντόπουλου, ενώ υπάρχουν και αιτήσεις ατόμων για τους οποίους ελάχιστα είναι γνωστά, όπως του κ. Αποστόλου, την κ. Σοφίας Παπανίκου και του κ. Γιαννάκου. Φαβορί θεωρούνται οι κ. Τορουνίδης και Μπασαγιάνης.
Στη Νέα Δημοκρατία, το περιορισμένο ενδιαφέρον προκαλεί και δυστοκία και όλα δείχνουν πως θα υπάρχουν τελικά ονόματα που υπό άλλες συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να ενταχθούν στην λίστα. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του κ. Ναούμη (με σημαντική πορεία στο κόμμα κεντρικά) καθώς και της Νομαρχιακής Συμβούλου Λίνας Χατζή, ενώ ο Σπύρος Αδάμης διαμηνύει πως θα είναι και πάλι υποψήφιος. Από εκεί και πέρα παίζει δυνατά και το όνομα της κ. Έλενας Μάντζιου Κοτρολού, ενώ βέβαιες θεωρούνται και οι υποψηφιότητες του γιου του πρ. Υπουργού Ανδρέα Καραγκούνη, Κώστα και του Ασημάκη Φωτόπουλου, επίσης γιου πρ. Βουλευτή από την Ναυπακτία. Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τον πρ. βουλευτή Αποστόλη Κωστόπουλο, που κατά το παρελθόν έχει εκφραστεί αρνητικά ως προς το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του. Για τον πρ. Υπουργό Βασίλη Μαγγίνα, επιμένουν οι πληροφορίες για πιθανό «κόψιμο» του από την Ρηγίλλης. Η φημολογία αυτή σαφώς και βλάπτει τον βουλευτή που από το περιβάλλον του τουλάχιστον τονίζεται πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Στο ΚΚΕ το ψηφοδέλτιο θα πλαισιωθεί από έμπειρα κομματικά στελέχη ενώ θεωρείται βέβαιη η εκ νέου στήριξη του βουλευτή Νίκου Μωραΐτη, ενώ στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ξεχωρίζει το όνομα του Λάμπρου Θανασούλα, ο οποίος έχει ερείσματα στο Ξηρόμερο, του Δημήτρη Γκιόλια από την Αμφιλοχία καθώς και του εκδότη Ιωάννη Ζωιτάκη από τη Ναύπακτο. Στο ΣΥΡΙΖΑ το ΟΚ έχει πάρει από την Κουμουνδούρου ο πολύ στενός φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Σταύρος Καραγκούνης, ενώ η νεολαία θα εκπροσωπηθεί από τον Κώστα Φωτόπουλο. «Αιχμές» στο τοπικό ψηφοδέλτιο των Πράσινων αναμένεται να είναι ο Στέλιος Φούντας που είναι μέλος στο ανώτατο όργανο του κόμματος και η συντονίστρια του νομού, Ιωάννα Ρούσση
Πηγή: http://www.panaitoliki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο