Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Άγιος Νικόλαος Βόνιτσας: Eντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τις μαγευτικές παραλίες του και το αναπτυσσόμενο άθλημα των kiteboarders.







Δέκα χιλιόμετρα από τη Βόνιτσα και επί του εθνικού δρόμου Βόνιτσας-Λευκάδας βρίσκεται κτισμένο από το 1925 το παραλιακό χωριό «Άγιος Νικόλαος» με πληθυσμό 830 κατοίκους οι οποίοι προέρχονται από πρόσφυγες του Πόντου. Σε απόσταση 3χλμ από το χωριό βρίσκεται η θαυμάσια παραλία του Αγίου Ιωάννη στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα καλοκαιρινά του μπάνια στα γαλανά και πολύ καθαρά νερά της.
Στον Αγιο Νικόλαο θα εντυπωσιαστείτε από το αναπτυσσόμενο άθλημα των kiteboarders
Στη Παραλία θα συναντήσετε εκατοντάδες kiteboarders οι οποίοι λατρεύουν το άθλημα αυτό, οι οποίοι στέκονται πάνω σε ένα board (σανίδα) με foot straps (δέστρες) και χρησιμοποιούν τη δύναμη ενός μεγάλου kite (αετού) που ελέγχει απόλυτα για να πάρει ώθηση και να διασχίσει αποστάσεις επάνω στο νερό. Η απλότητα της διαδικασίας αυτής κάνει το kiteboard συναρπαστικό. Το σώμα σου είναι η μόνη σύνδεση μεταξύ του kite και του board και θα πρέπει να μπορεί να ελέγχει και τα δύο ταυτόχρονα: χειρισμός του kite στον ουρανό και διεύθυνση του board στο νερό. Στον Άγιο Νικόλαο έχει αποκτήσει φανατικό κοινό αφού η αετοσανίδα συνδυάζει άθλημα και θέαμα.
ΦΩΤΟ: Photo art angelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο