Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Πεζοπορία Πρόδρομος - Αγράμπελο στην μνήμη Σωτήρη Μπαμπάνη



Πραγματοποιήθηκε το πρωί Κυριακής 9 Αυγούστου, με εκκίνηση στις 7.30 το πρωί, από τον Πρόδρομο και τερματισμό στο Αγράμπελο, πεζοπορία που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Σωτήρη Μπαμπάνη και διοργάνωσαν με επιτυχία ο Σύλλογος φίλων της Βελανιδιάς και ο Μορφωτικός πολιτιστικός Σύλλογος Αγραμπελιωτών. Η πορεία κατέληξε σην είσοδο του Λαογραφικού Μουσείου Αγραμπέλου, όπου μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, αναγνώσθηκε από τον Δήμο Τάγκα, μέλος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών, η απόφαση των Συλλόγων Αγραμπέλου και Βελανιδιάς να αφιερώσουν την πεζοπορία στον αείμνηστο Σωτήρη Μπαμπάνη, σαν ένα ελάχιστο δείγμα της αγάπης, της εκτίμησης και του σεβασμού για τη συνολική και πολυσήμαντη προσφορά του, στην ανάπτυξη του Αγραμπέλου και την ανάδειξη του Βελανιδοδάσους.
Αμέσως μετά ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου φίλων βελανιδιάς Γιάννης Χρόνης δώρισε συμβολικά στην σύζυγο του αειμνήστου κα Λίτσα Μπαμπάνη μια γλάστρα με βελανιδιά, λέγοντας:. Η βελανιδιά είναι συμβολικό δώρο για να σας θυμίζει τον Σωτήρη που τις υπεραγαπούσε και σας ευχόμαστε να είστε εσείς και η οικογένεια σας γεροί και δυνατοί σαν τις βελανιδιές».
Η σύζυγος του αειμνήστου κα Λίτσα Μπαμπάνη μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, συνεχάρη τους συλλόγους για την ονοματοδοσία της πεζοπορίας στο όνομα του αειμνήστου Σωτήρη Μπαμπάνη και είπε κλείνοντας: «Χαίρομαι που η σημερινή πεζοπορία ήταν αφιερωμένη στον Σωτήρη και έτσι διατηρείται στην καρδιά σας, άσβεστη τη μνήμη του και τον περιβάλετε με το σεβασμό και την εκτίμηση σας. Σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου». Η τελευταία σκηνή ήταν πραγματικά συγκινητική, γεγονός που φάνηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Ήταν μια πανέμορφη πεζοπορία με θετική ανταπόκριση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο. Η κα Μπαμπάνη δήλωσε ότι θα πλακοστρώσει τα σκαλοπάτια του Μουσείου μιας και ήταν επιθυμία του αείμνηστου συζύγου της Σωτήρη Μπαμπάνη.
Υ.Γ: 1: Τα φανελάκια με Φώτο τη κομμένη βελανιδιά και με σύνθημα
"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ" ήταν προσφορά του Δήμου Τάγκα.
2: Τα νερά, τα γλυκά, οι χυμοί, τα τοστ που μοιράστηκαν σε όλους ήταν
προσφορά της οικογένειας του αειμνήστου Σωτήρη Μπαμπάνη.
Πηγή: Agrampelonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο