Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Καθαρισμός του φαραγγιού της Κλεισούρας, από τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.


Με απόφαση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου ξεκινά αύριο (1 Αυγούστου 2009) με συνεργεία (μηχανήματα και εργάτες) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, ο καθαρισμός του φαραγγιού της Κλεισούρας από τα αστικά στερεά απορρίμματα, ενώ θα γίνει και αποψίλωση των χόρτων.
Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που αναλαμβάνεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία η οποία αποτελεί απάντηση και ενέργεια στην προκλητική αδιαφορία του ΥΠΕΧΩΔΕ και των αποκεντρωμένων του υπηρεσιών, όχι μόνο στον μη καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου αλλά και δράση απέναντι στην αδράνεια της μη συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου του νομού.
«Έδωσα εντολή και φέτος να καθαριστεί το φαράγγι της Κλεισούρας η κατάσταση του οποίου, εκτός των άλλων, εγκυμονεί κινδύνους για την πρόκληση πυρκαγιάς με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Κάνουμε το καθήκον μας ώστε να προστατεύσουμε την μοναδική και πανέμορφη αυτή περιοχή, την οποία έχουν αποπειραθεί πολλές φορές με εμπρηστικές ενέργειες να την κάψουν. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να παρακαλέσω για μια ακόμη φορά όλους σε όσους στο παρελθόν είχα απευθύνει πρόταση με επιστολή μου, να βρούμε έναν τρόπο συνεργασίας ώστε να μπορέσουμε να απαλλάξουμε την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων από την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, από πλευράς καθαριότητας και αισθητικής, μιας και οι αρμόδιοι γι’ αυτό το καταταλαιπωρημένο εθνικό δίκτυο του νομού αδιαφορούν», είπε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται, από συνεργείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας οι εργασίες διαγράμμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού, με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση στο μεγαλύτερο τμήμα του τεράστιου επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο