Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Σύσκεψη στην Νομαρχία Αιτωλ/νίας για το πρόβλημα της Σχολικής στέγης του Νομού.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου και του νέου Προέδρου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Ευθύμιου Αλεξανδρή, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009) στη Νομαρχία όπου εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν την κατάσταση τη σχολικής στέγης που αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα του νομού.
Μετά την συνάντηση των δύο ανδρών ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Ο.Σ.Κ., των δημάρχων Ανακτορίου Γιώργου Αποστολάκη, Αλυζίας Δημήτρη Τριποτσέρη, του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα παιδείας του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου Ιωάννη Κόντου και του αντινομάρχη Χρήστου Πετρόπουλου.
«Μετά τη σημερινή συνάντηση αλλάζουν πολλά στη συνεργασία της Νομαρχίας με τον Ο.Σ.Κ. Επιτέλους, ήταν καιρός να γίνουν σεβαστές οι θέσεις και οι απόψεις μας.
Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελεσματικότητα γιατί ο νέος πρόεδρος του Ο.Σ.Κ. έδειξε ευαισθησία και ενδιαφέρον για το τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης που έχει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας.
Είναι γνωστό ότι περίπου 300 αίθουσες διδασκαλίας είναι μισθωμένες και οι περισσότερες ακατάλληλες.
Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός λυώμενων αιθουσών που είναι κυρίως τα σεισμόπληκτα σχολεία.
Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε «Εσωστά κτίρια στα παιδιά μας και στους εκπαιδευτικούς και σ’ αυτή τη προσπάθεια δεν θα πρέπει να μας εμποδίσει καμία σκοπιμότητα και κανένας», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο κ. Σώκος ενώ ο κ. Αλεξανδρής είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
Είχαμε σήμερα μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Νομάρχη και η παρουσία μου στην Αιτωλοακαρνανία αποδεικνύει το ενδιαφέρον της νέας διοίκησης του Οργανισμού για την επίλυση βασικών θεμάτων υποδομών στο τομέα της σχολικής στέγης ώστε να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά.
Μας ενδιαφέρει να είμαστε αποτελεσματικοί και αισιοδοξούμε ότι σύντομα πολλά πράγματα στις υποδομές των σχολικών κτιρίων του νομού θα αλλάξουν».
Για την Αποκατάσταση των Σεισμοπλήκτων Σχολικών Συγκροτημάτων προσδιορίστηκε για το καθένα ξεχωριστά ο τρόπος δημοπράτησης και ο προϋπολογισμός των απαιτούμενων εργασιών βάση των εκπονηθέντων μελετών από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Για το κάθε έργο αποφασίσθηκε η δημοπράτηση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη μέθοδο της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Το κάθε έργο με τον προϋπολογισμό του έχει ως εξής:
Σχολικό Συγκρότημα Βόνιτσας, προϋπολογισμός 1.320.000 €.
Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου προϋπολογισμός 800.000 €.
Γυμνάσιο Γαβαλούς,, προϋπολογισμός 900.000 €.
11ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, προϋπολογισμός 940.000€.
1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, προϋπολογισμός 500.000€
Γυμνάσιο-Λύκειο Θέρμου, προϋπολογισμός 1.500.000€.
Ο Ο.Σ.Κ. συμφώνησε για την άμεση προώθηση κατασκευής νέων σχολικών μονάδων που έχει προτείνει η Ν.Α. στο Υπουργείο Παιδείας και τα οποία είναι:
Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μύτικα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης.
Κατασκευή του έργου ανέγερσης 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου προϋπολογισμού 3.580.000 € και κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γουριάς, προϋπολογισμού 1.640.000 €.
Ακόμη συζητήθηκε η πρόταση του Ο.Σ.Κ. για κατασκευή σχολείων μέσω της συμπράξεως Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με τους πιο πάνω δημάρχους όπου αποφασίσθηκε η απένταξη από το πρόγραμμα ΣΔΙΤ του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από άλλο πρόγραμμα.
Ενημερώθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεσολογγίου και ο Δήμαρχος Ανακτορίου για την άμεση συμπλήρωση των φακέλων τους που αφορούν στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ για τα σχολικά συγκροτήματα 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και Γυμνάσιο - Λύκειο Βόνιτσας τα οποία έχουν ενταχθεί από τον Ο.Σ.Κ. στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Για τα σχολεία, 3ο Δημοτικό Ναυπάκτου και ΕΠΑΛ Ναυπάκτου τα οποία είναι ενταγμένα στο ίδιο πρόγραμμα δεν έγινε καμία συζήτηση λόγω απουσίας εκπροσώπου του Δήμου Ναυπάκτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο