Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ο Δήμος Μεδεώνος περιέφραξε τις δημοτικές υδατοδεξαμενές, οι οποίες ήταν παντελώς αφύλαχτες και υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.



Ο Δήμος Μεδεώνος ολοκλήρωσε με επιτυχία την περίφραξη των δημοτικών υδατοδεξαμενών, οι οποίες ήταν παντελώς αφύλαχτες και υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Το θέμα της ασφάλειας των υδατοδεξαμενών (ανοικτών χώρων συγκέντρωσης νερού) για αρδευτικούς σκοπούς είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα προστασίας πέραν του τι προνοεί η νομοθεσία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα γεγονότα. Η περίφραξη στις ανοικτές λούτσες έγινε με ισχυρό δικτυωτό πλέγµα, συρματόπλεγμα, ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση από τα ζώα και τα παιδιά.
Να επισημάνουμε ακόμα ότι στον κάμπο του Ξηρομέρου υπάρχουν διάσπαρτες δεκάδες αφύλαχτες μικρές ιδιωτικές λούτσες, αλλά και πηγάδια που κι αυτά είναι επικίνδυνα και θεωρούνται παγίδες θανάτου. Το ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWΣ κάνει έκκληση στο αρμόδιο Υπουργείο να δώσει κάποιας μορφής επιδότησης σε όλους τους κατοίκους των Ξηρομερίτικων χωριών, για περιφράξεις των υδατοδεξαμενών τους, προκειμένου να τοποθετηθούν συρματοπλέγματα, ώστε να υπάρχει ασφάλεια στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο