Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ (5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009) ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, (Παρασκευή 05/06/2009), ο νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Θύμιος Σώκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το φυσικό περιβάλλον που αποτελεί μοναδική πηγή ζωής και πολιτισμού, δέχεται στις μέρες μας αρκετές πιέσεις και επιβαρύνσεις.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών περιβαλλοντικών καταστροφών και επιπτώσεων οι οποίες σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμες.
Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου όχι μόνο να καταστείλει επιβλαβείς για το περιβάλλον ενέργειες, αλλά πάνω απ’ όλα να αναστείλει κάθε απόπειρα φανερού ή κρυφού βιασμού του.
Σε αυτή την προσπάθεια και παρ’ όλη την συμπαράσταση των πολιτών, των τοπικών οργανώσεων και φορέων του νομού, διαπιστώνεται ένα έλειμα εκ μέρους της πολιτείας και ειδικά στην περίπτωση της επιχειρούμενης εκτροπής του Αχελώου ποταμού προς τον Θεσσαλικό Κάμπο.
Μια παρέμβαση φαραωνικής σύλληψης και παρωχημένης αναπτυξιακής προοπτικής, η οποία αν τελικά ολοκληρωθεί θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική και αναπτυξιακή απαξίωση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αφού περιοχές και μάλιστα προστατευμένες από διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, ( Ramsar, Natura κλπ) όπως η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού με τον σπάνιο υδροβιότοπο της, οι πεδιάδες του Νομού αλλά και το σύνολο των υδάτινων πόρων του, κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτη υποβάθμιση και αφανισμό.
Με την ευκαιρία του γιορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος απευθύνω έκλιση σε όλες τις υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου και της πατρίδας μας ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην αποτροπή αυτού του εγχειρήματος το οποίο από μόνο του είναι ικανό πέρα των άλλων να δημιουργήσει στρατιές περιβαλλοντικών προσφύγων.
Παράλληλα, καλώ κάθε ενεργό πολίτη του Νομού προκειμένου η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας να αποτελέσει συνειδητή καθημερινή πρακτική και γιατί όχι τρόπο ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο