Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Kατέθεσε αναφορά η Βουλευτής, Σοφία Γιαννακά, για τον άδικο αποκλεισμό του ΚΕΚ της Αιτωλ/νίας, από προγράμματα κατάρτισης ανέργων.


Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής του νομού μας, Σοφία Γιαννακά, με θέμα την απόρριψη των προτάσεων που κατατέθηκαν στον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμού του έργου «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα κατασκευαστικών/τεχνικών έργων» και τον αποκλεισμό του ΚΕΚ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανεργίας του Οκτωβρίου του 2008, όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ο αριθμός ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχεται στους 24.589. Από αυτούς στο Νομό Αχαΐας οι άνεργοι είναι 14.919, στο Νομό Αιτωλ/νίας είναι 5.798 και στο Νομό Ηλείας είναι 3.872. Ωστόσο, αν και εγκρίθηκαν περίπου 14 προγράμματα στο Νομό Αχαΐας και 11 προγράμματα στο Νομό Ηλείας, κανένα πρόγραμμα δεν εγκρίθηκε για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, παρότι το ΚΕΚ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε στο διαγωνισμό με 5 προτάσεις.
Η Βουλευτής, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία αλλά και την ένσταση – διαμαρτυρία του ΚΕΚ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας έκανε την ακόλουθη δήλωση «Ο Νομός μας είναι ένας από τους φτωχότερους της Ευρώπης και πλήττεται από την ανεργία. Ειδικά με το τέλος των επιδοτήσεων στα γεωργικά προϊόντα, οι κάτοικοι βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης.
Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η δυναμική προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού στις απαιτήσεις τις σύγχρονης οικονομίας, η ενίσχυση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας και η αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης των πολιτών.
Συνεπώς δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς για ποιο λόγο τα αρμόδια Υπουργεία δεν υποστηρίζουν την προσπάθεια των ΚΕΚ, οι δραστηριότητες των οποίων μπορούν να συμβάλουν στην έγκαιρη διαπίστωση των προβλημάτων και να συνδράμουν αποτελεσματικά στην ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση των ανέργων και στη διευκόλυνση της πρόσβασης τους σε νέους τομείς απασχόλησης, βάσει των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο