Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών συμμετείχε με το χορευτικό του τμήμα ντυμένο με παραδοσιακές ενδυμασίες, στην επέτειο της Εξόδου της I.Π. Μεσολογγίου.






Ο “Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου” την Κυριακή 5 Απριλίου 2009, συμμετείχε στις εκδηλώσεις, των Εορτών για την 183η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου, με το Χορευτικό του Τμήμα ντυμένο με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες, ως άγημα, με σύσσωμο το Διοικητικό του Συμβούλιο αλλά και με παρευρισκομένους πολλούς εν Αθήναις Κωνωπινιώτες μέλη του, αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.
Κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου του 1826, ο Κωνωπινιώτης Στρατηγός Γριβογεώργος Ανδρέας έπεσε ηρωικός μαχόμενος “υπέρ βωμών και εστιών”, μαζί με άλλους Κωνωπινιώτες και συμπατριώτες μας και η παρουσία μας καθίσταται επιβεβλημένη και τιμητική.
Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε την 11.30 π.μ στον Ιερό Nαό της Αγίας Ειρήνης στην μνήμη των πεσόντων στις πολιορκίες και την ΕΞΟΔΟ της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγί­ου.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Γιαννακογεώργου – Μαυρομμάτη Όλγα και στη συνέχεια συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, και με άγημα τα μέλη Χορευτικού μας Τμήματος, η πομπή των παρευρισκομένων κατευθύνθηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.
Για τον Σύλλογο των εν Αθήναις Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, στεφάνι κατέθεσε ο Ταμίας του Συλλόγου μας κ. Κωνσταντίνος Γεροχρήστος.
Η παρουσία του Συλλόγου μας και δη του Χορευτικού μας Τμήματος στην παραπάνω εκδήλωση, υπήρξε εντυπωσιακή αποκομίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους παρευρισκομένους για την πολιτιστική του συνέπεια και προσφορά.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, οι Βουλευτές του Νομού μας κ.κ Χρίστος Βερελής και Σπήλιος Λιβανός, ο Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Κοντός, ο κ. Βασίλης Κόκκαλης εκπροσωπώντας την Νομαρχία Αθηνών, η Αντινομάρχης της Νομαρχίας Αιτ/νίας κα. Έφη Στεργίου, ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ε.Μ κ. Γιάννης Μπούρος, ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ κ. Γερομήτσος Νικόλαος, το Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΑΝ.ΣΥ κ Κασβίκης Νικόλαος, το Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγίτων Αττικής κ. Παναγιώτης Μπαγιώργας, και πλήθος άλλων επισήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο