Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, της Νομαρχίας Αιτ/νίας και του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού».


Μνημόνιο Συνεργασίας για την δημιουργία στην Αιτ/νία, Τοπικού Δικτύου Φορέων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης και Παραμέλησης υπεγράφη την Τετάρτη 1η Απριλίου 2009, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Σπύρου Σπυρίδωνα, του Νομάρχη Θύμιου Σώκου και του Προέδρου του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κων/νου Γιαννόπουλου.
Της υπογραφής προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών του νομού οι οποίοι στη συνέχεια θα υπογράψουν το μνημόνιο.
Στην εισαγωγική του ομιλία ο γεν. γραμμ. της Περιφ. Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σπυρίδων, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τα εξής:
«Στην προσπάθεια για την προστασία του παιδιού πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, γιατί δεν είναι μόνο θεσμική υποχρέωσή μας αλλά είναι υποχρέωση που έχουμε ως γονείς και ως μέλη της κοινωνίας.
Πρέπει να βάλουμε όλοι το μικρό μας πετραδάκι, ώστε αυτό το δίκτυο για την παιδική προστασία να δυναμώσει και να υπάρξει ένα αποτελεσματικό σύστημα που θα αφορά πρώτα την πρόληψη του κακού και στη συνέχεια να υπάρχουν λειτουργίες επούλωσης των πληγών που γεννιούνταν στην παιδική ψυχή».
Από την μεριά του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος υποστήριξε ότι: «Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την πολύ καλή υποδομή που υπάρχει στην περιοχή, στον τομέα του εθελοντισμού με πρωτοπόρες δράσεις ιδιαίτερα στα θέματα κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.
Υπάρχουν παιδιά που την φροντίδα της οικογένειας δεν την γνώρισαν καθόλου. Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων όπως οι τσιγγάνοι πολλοί από τους οποίους δεν εγγράφονται καν στα δημοτολόγια και αγνοούνται, από την πολιτεία, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε παρόντες και η πολιτεία να συμπαρίσταται στις πρωτοβουλίες των εθελοντών. Πρέπει να απαιτήσουμε ένα κράτος αλληλεγγύης και να το απαιτήσουν και οι εθελοντές όπως ο κ. Γιαννόπουλος.
Η Νομαρχία είναι παρούσα στην προσπάθεια αυτή με όλο το περίσσευμα της ψυχής των ανθρώπων που εργάζονται εδώ
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο