Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Χ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΕΣΙΩΤΩΝ»





Στις 29 Μαρτίου 2009, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Παπαδημητρίου για την συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου των εν Αθήναις Εμπεσιωτών «Ο Άγιος Θωμάς». Ένα βιβλίο μνήμης και τιμής από τον συνταξιούχο δάσκαλο, φιλόλογο και πρόεδρο της Ένωσης Βαλτινών Επιστημόνων αφιερωμένο στον Εμπεσό και στους απανταχού Εμπεσιώτες.
Πλήθος μελών του Συλλόγου, φίλοι και συγχωριανοί παρευρέθησαν για να τιμήσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 30 χρόνια πετυχημένης διαδρομής του Συλλόγου. Η κατάμεστη αίθουσα μαρτυρούσε με τον καλύτερο τρόπο την άσβεστη αγάπη των παρισταμένων για τον τόπο τους αλλά και τη διάθεσή τους για συμμετοχή στα κοινά.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης, Αγγελική Σταθοπούλου, (πρώην Γ. Γραμματέας ΠΑΝ.ΣΥ και ταμίας Ε.Α.Λ.) προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση με εύστοχα σχόλια. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι εξής: ο Νίκος Γερομήτσος (πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ.), ο Παναγιώτης Χολής (πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ), ο Αθανάσιος Τορουνίδης (Δήμαρχος Ινάχου) και ο Νίκος Κατσικαρέλης (Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτ/νιας). Πολλοί και οι υπόλοιποι επίσημοι που τίμησαν την εκδήλωσή μας. Μεταξύ αυτών ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, οι αντιδήμαρχοι Δ. Ινάχου Μπασιούκας και Καρδάρα Έφη, πρώην βουλευτές, πολιτευτές, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων εκδότες κ.α.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης, με λόγο μεστό, αναφέρθηκαν στην ιστορία, στις αρχές, στους σκοπούς, στην προσφορά αλλά και στη διαδρομή του Συλλόγου από το 1978 έως και σήμερα. Ειδικότερα, ο Βασίλης Πατσαούρας (πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εμπεσιωτών στην Αθήνα) ανέλυσε το σκεπτικό του Δ.Σ. που οδήγησε στην έκδοση του αφιερώματος. Ο Αλέκος Σάββας (Επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ) μίλησε για την πολυσχιδή δράση του Συλλόγου μας από την γέννησή του έως και σήμερα. Ο Νώντας Κάππας (πρώην Γεν. Γραμμ. της ΠΑΝ.ΣΥ) είδε την τριακονταετή πορεία του Συλλόγου μας μέσα από το πρίσμα της διδασκαλίας των παραδοσιακών χορών. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπεσού Κώστας Μέρκος μας ταξίδεψε νοερά στα «ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ», στις Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της «Εμπεσιώτικης Φωνής» Αλέκος Τσούνης κατέθεσε την πολυετή εμπειρία του για την εφημερίδα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους στόχους, τις αρχές και το σημαντικό της ρόλο. Ο Μάκης Παράσχος, πολιτευτής και Πρώην Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ. μίλησε για τον συγγραφέα και επιμελητή του βιβλίου. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο συγγραφέας του βιβλίου Χρίστος Παπαδημητρίου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, ο Νίκος θ. Κασβίκης, χοροδιδάσκαλος και ο Κώστας Ν. Γραμματικογιάννης, εκπαιδευτικός και τακτικός συνεργάτης της «Εμπεσιώτικης Φωνής» με το ψευδώνυμο: “ο ανάποδος”.
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Παναγιώτη Παππά και μικρή δεξίωση με μπουφέ. Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για μια εκδήλωση άρτια οργανωμένη, με μεγάλη συμμετοχή και σίγουρα άφησε ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για τη μετέπειτα πορεία του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο