Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Eπίκαιρη αναφορά κατέθεσε η Σοφία Γιαννακά, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του Ξηρομέρου.

Eπίκαιρη αναφορά σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του Ξηρομέρου, κατέθεσε η Σοφία Γιαννακά, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Σπηλιωτόπουλο, με θέμα τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων της περιοχής του 7ου Γραφείου Π.Ε..
Με την αναφορά της η Βουλευτής γνωστοποίησε στον Υπουργό επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Βόνιτσας προς τους αρμόδιους φορείς για το θέμα αυτό. Η κυρία Γιαννακά είχε καταθέσει ερώτηση στον πρώην Υπουργό Παιδείας για το ίδιο θέμα το Νοέμβριο του 2008 για να λάβει την απάντηση ότι έχουν εγκριθεί οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις και τα απαραίτητα κονδύλια έχουν ήδη εκταμιευτεί.
Ωστόσο, τα παιδιά σε Βόνιτσα, Πάλαιρο, Μύτικα και Αγ. Νικόλαο συνεχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους σε εντελώς ακατάλληλα κτίρια, λυόμενα ή νοικιασμένα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πληρούν ούτε καν τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός σύγχρονου σχολείου.
Απαιτείται χρόνος για την ανοικοδόμηση και λειτουργία καινούριων σχολικών κτιρίων, ωστόσο χρόνια ολόκληρα τα παιδιά αυτά μορφώνονται σε πρώην αποθήκες και ισόγεια καταστήματα, σχολίασε η Βουλευτής. «Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης και οι εκκλήσεις του αρμόδιου Υπουργείου για υπομονή δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας χρειάζεται σχολεία και τα χρειάζεται τώρα!»
Η Βουλευτής θα θέσει το θέμα της σχολικής στέγης στην περιοχή του 7ου Γραφείου Π.Ε. αλλά και σε ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας, στο νέο Υπουργό Παιδείας, την Πέμπτη, 19.03.2009, ώρα 09:30, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής της στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο