Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στην Κατούνα και στην Αθήνα.


Υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στην Κατούνα και στην Αθήνα, γιατί η Κατούνα είναι ένα χωριό και η Αθήνα είναι μία μεγάλη πόλη.
Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά εργοστάσια στα οποία δουλεύουν πάρα πολλοί εργάτες και τα οποία βγάζουν καυσαέρια που μολύνουν το περιβάλλον και βρωμίζουν τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι της πόλης. Αντίθετα στην Κατούνα ο αέρας που αναπνέουμε είναι καθαρός και δεν είναι βλαβερός στην υγεία μας.
Επίσης στην Αθήνα υπάρχει δυνατότητα για εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομεία ενώ στην Κατούνα η νοσοκομειακή περίθαλψη είναι δυσκολότερη και οι κάτοικοι αναγκάζονται να πηγαίνουν σε κοντινές πόλεις όπως είναι το Αγρίνιο για έχουν ιατρική περίθαλψη.
Στην Αθήνα οι άνθρωποι ζουν στοιβαγμένοι σε πολυκατοικίες χωρίς πολλές φορές να γνωρίζονται μεταξύ τους. Στην Κατούνα αντίθετα οι άνθρωποι έχουν πιο στενές σχέσεις και επικοινωνούν μεταξύ τους πιο συχνά.
Μία ακόμα διαφορά ανάμεσα στην Αθήνα και στην Κατούνα είναι η δυνατότητα για αγορά και κατανάλωση διάφορων αγαθών. Σε μια μεγάλη πόλη όπως είναι η Αθήνα οι ευκαιρίες για διασκέδαση είναι πολλές ενώ στην Κατούνα είναι περιορισμένες. Κατά τ’ άλλα και στην Αθήνα και στην Κατούνα οι άνθρωποι διασκεδάζουν σε καφετέριες, ταβέρνες και ζαχαροπλαστεία. Και στην Κατούνα οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να δουν κατά καιρούς, κυρίως το καλοκαίρι θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας (ίντερνετ-αυτοκίνητο), έχουν μειώσει τις αποστάσεις και δίνουν την δυνατότητα της επικοινωνίας σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη είτε ζουν σε χωριά είτε σε μεγάλες πόλεις.
Μαρία Σεραφή
Τμήμα Β3
Πηγή: Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Γυμνασίου Κατούνας: «Το κόκκινο που ήταν μπλέ» (http://tokokkinopouhtanmple.wordpress.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο