Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Διαδήλωση χθες στον Αστακό ενάντια στην παρουσία αμερικανικού πλοίου.




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Αστακό, ενάντια στην εκεί παρουσία του αμερικανικού πλοίου, διοργάνωσε χθες Τετάρτη 25 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Αιτωλοκαρνανίας υπογραμμίζει: «Με διάφορα προσχήματα κάθε φορά, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών μετατρέπουν το λιμάνι του Αστακού σε ορμητήριο του Θανάτου. Πολλές φορές διαδηλώσαμε την αντίθεσή μας στους φονιάδες των λαών τα τελευταία χρόνια. Μόλις τον περασμένο Γενάρη κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και λαϊκές τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν, οι μακελάρηδες των λαών λούφαξαν. Παρόλα αυτά, ό,τι δεν κατάφεραν το περασμένο διάστημα, προσπαθούν να το πετύχουν τώρα, προσμένοντας την αδρανοποίση του κόσμου. Θα μας βρουν και τώρα μπροστά τους, όπως και κάθε φορά». Απαιτούμε:
Να φύγουν τα αμερικανικά πυρομαχικά από το λιμάνι του Αστακού.
Να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που καθιστούν τα ελληνικά λιμάνια πολεμικά ορμητήρια - να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.
Κανένας Ελληνας φαντάρος, κανένα πλοίο στη Μέση Ανατολή - επιστροφή όλων των Ελλήνων φαντάρων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» την Τετάρτη 25 Μάρτη 2009, γράφει σχετικά με το αμερικάνικο πλοίο: «Τη συμμετοχή και συνενοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής ήρθε να αποδείξει και το φορτηγό πλοίο ROY M. WHEAT με αμερικανική σημαία και μισθωμένο από τον αμερικανικό στρατό, που το πρωί της περασμένης Δευτέρας αγκυροβόλησε δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.
Το καράβι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει έρθει από το 2005 ως τώρα στο λιμάνι του Αστακού 11 φορές. Είναι ένα από τα 15 φορτηγά πλοία που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός στο πλαίσιο του προγράμματος «Preposiotioning programm». Πρόκειται για έναν στρατηγικό σχεδιασμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που προβλέπει τη μίσθωση εμπορικών πλοίων διαφόρων τύπων για στρατιωτικούς σκοπούς. Τα καράβια πλέουν σε διάφορες περιοχές της Γης και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να μεταφέρουν πολεμικό υλικό και προμήθειες για τον αμερικανικό στρατό στα πολεμικά μέτωπα. Ο συνολικός στόλος που συμμετέχει στο συγκεκριμένο στρατιωτικό πρόγραμμα αριθμεί 32 πλοία.
Το ROY M. WHEAT είναι κατασκευασμένο να μεταφέρει κοντέινερ. Το ROY M. WHEAT ήταν για μεγάλο διάστημα αγκυροβολημένο στο λιμάνι Cagliari της Σαρδηνίας. Στις 21 Μάρτη φέρεται να συμμετέχει σε άσκηση Αμερικανών πεζοναυτών ανοιχτά της Λιβερίας. Στις 22 του Μάρτη εμφανίζεται ανοιχτά της Μάλτας και με προορισμό το λιμάνι του Αστακού, όπου έφτασε σύμφωνα με το ΥΕΝ το πρωί της 23ης Μάρτη».
Πηγή: http://www.rizospastis.gr/
Πηγή Φωτο:
http://astakos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο