Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Τα 100 φύλλα συμπλήρωσε «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ», η εφημερίδα της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών.


Τα 100 φύλλα συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας, συμπλήρωσε η εφημερίδα «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ» της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομερου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), που εδρεύει στην Αθήνα και φιλοδοξεί να είναι σημείο αναφοράς και φωνή των Ξηρομεριτών, όπου και αν βρίσκονται. To έτος 1987 εκδόθηκε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ» και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι δίπλα στον Ξηρομερίτη και να στηρίζει τον τόπο, την ανάπτυξη και την πρόοδο.
«ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ»
είναι τριμηνιαία εφημερίδα και για πάνω από είκοσι δύο χρόνια φιλοξενεί μέσα από τις στήλες της άρθρα και χρονογραφήματα σημαντικών ανθρώπων, προώθησε την πολιτιστική κίνηση της περιοχής, καυτηρίασε τα κακώς κείμενα και υπήρξε γέφυρα των απανταχού Ξηρομεριτών με την γενέτειρα.
Ανέσυρε θέματα από τις καλένδες της ιστορίας και τα πρόβαλε έπειτα από σοβαρή έρευνα. Έδωσε την ευκαιρία σε Πατριώτες με ιδιαίτερα χαρίσματα στη σκέψη και στο λόγο να εκφραστούν μέσα από τις στήλες της. Έδωσε το προβάδισμα στις παραδόσεις να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να οδηγούν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που τις κληρονόμησαν. Η εξήγηση του φαινομένου της συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας επί 22 χρόνια, δίνεται από όλους τους Προέδρους και τα Κεντρικά Συμβούλια που αποτελούσαν ένα ιδανικό συνδυασμό πάθους για την προβολή του Ξηρομερίτικου τόπου και μεράκι για να αναδειχθεί η ιστορία του και τα όσα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους πέρασαν από την Ομοσπονδία αλλά και στα σημερινά μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ο.Π.ΣΥ.Ξ και στο Πρόεδρο της Δημήτρη Στεργίου και στους οποίους ευχόμαστε η εφημερίδα να «χιλιάσει» τα φύλλα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο