Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Δυναμική συγκέντρωση στον Αστακό, από το ΚΚΕ



«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Οι λέξεις αυτές δεν ήταν μόνο ένα σύνθημα για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες που διαδήλωσαν, χτες το βράδυ, στον Αστακό. Δεσμεύτηκαν ότι αυτό το σύνθημα θα γίνει πράξη. Δε θα μείνουν στην αναβολή της μεταφοράς οπλισμού στο Ισραήλ, από τις ΗΠΑ, αλλά θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Με παλαιστινιακές και κόκκινες σημαίες στα χέρια δήλωσαν πως ο Αστακός, αλλά και κάθε σημείο της χώρας, δεν πρόκειται να γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
Κεντρική ομιλήτρια στη χτεσινή συγκέντρωση ήταν η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι οι κομμουνιστές είναι αποφασισμένοι με νύχια και με δόντια να παρεμποδίσουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Υπογράμμισε ότι «όσο εξαρτάται από εμάς, θα δώσουμε παράδειγμα και σε άλλους λαούς. Να βάλουμε κυριολεκτικά και τα κορμιά μας για να μην ηττηθεί ένας λαός, ο οποίος δεν έχει τη δικιά του πατρίδα».
Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι εάν ο παλαιστινιακός λαός καταφέρει να νικήσει - και με κόστος ανθρώπινο, καμία νίκη δεν έρχεται χωρίς θυσίες - έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οπως το Ισραήλ έσπασε τα μούτρα του στο Λίβανο, έτσι να βοηθήσουμε να σπάσει τα μούτρα του και στο θέμα της Παλαιστίνης. Αυτό δε θα έχει οφέλη μόνο για τον παλαιστινιακό λαό, θα έχει παγκόσμια οφέλη. Θα έχει οφέλη για την περιοχή μας, καθώς ζούμε σε μια περίοδο όπου οι εστίες του πολέμου θα πολλαπλασιαστούν. Οταν νικάει ένας λαός είναι ένα μεγάλο βήμα για όλους μας. Εάν σκεφτούμε έτσι, αξίζει η περιοχή του Αστακού, καθώς και όλη η Ελλάδα να γίνουν χώρος συνεχούς υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού, πάλης κατά των ΗΠΑ και της ΕΕ που έχει ιμπεριαλιστική πολιτική.
Προηγουμένως, στη συγκέντρωση, μίλησε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το φιλειρηνικό κίνημα του νομού της περιοχής, με μπροστάρη το ΚΚΕ, απόψε βροντοφωνάζει ένα ηχηρό ΟΧΙ σε όλους αυτούς που θέλουν το λιμάνι του Αστακού ορμητήριο ιμπεριαλιστών. Με την πάλη μας να βάλουμε εμπόδια, να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή του λιμανιού σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών».
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΚΟΒ Αστακού Γεράσιμος Βότσης, τονίζοντας πως «θα είμαστε εδώ και την Κυριακή με την πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΝΕ. Θα είμαστε εδώ και από Δευτέρα και κάθε μέρα μέχρι να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας, μέχρι να αποδεσμευτεί από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».
Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία στον παραλιακό δρόμο του Αστακού. Οι διαδηλωτές έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Πηγή: Ριζοσπάστης 15/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο